Том Ям — кисло-гострий суп на основі курячого бульйону з креветками, куркою, рибою або іншими морепродуктами. Національне блюдо Лаосу і Таїланду.
Назва супу складається з двох тайських слів «том» і «ям». «Том» (ต้ม) дослівно перекладається як «варити» або «кип'ятити». «Ям» (ยำ) - тайський гострий салат. Таким чином, в Таїланді і Лаосі «том-ям» означає загальну назву гарячих кисло-гострих супів. Для більш точної назви в кінці додається вид м'яса або бульйону. «Том-ям-кай» - том-ям з куркою, «том-ям-тхале» - том-ям з морепродуктами, «том-ям-кай-нам-кхон» - том-ям з куркою на кокосовому молоці, і безліч інших варіантів.
У сучасній популярній версії супу часто додаються гриби — печериці або солом'яні гриби. Також суп прикрашається свіжонарізаною кінзою або насінням кінзи (коріандру). Іноді додають пасту чилі, що надає супу більш яскравий помаранчевий колір і робить смак перцю більш насиченим.
Королевська лаоська версія Том Ям включає в себе щіпку рису. У звичайній версії рис до супу подається окремо.
Основні | |
---|---|
Виробник | Aroy-D |
Країна виробник | Таїланд |
Вага | 400 г |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Пластикова банка |
- Ціна: 295 ₴