Тофу - це сир з соєвих бобів, багатий білком. Він володіє нейтральним смаком (тобто власний смак майже відсутня), що є одним з його переваг і дозволяє універсально використовувати його в кулінарії.
М'який тофу або шовковий тофу - по консистенції нагадує пудинг. Містить найбільше води з усіх видів сирого тофу. Використовується, зокрема, в солодких стравах, соусах, супах і для приготування на пару.
Тофу можна заморожувати, після чого він набуває жовтий колір. Після розморожування колір знову стає білим, а консистенція тофу — більш губчастої і жорсткою.
Тофу універсальний у кулінарному відношенні і підходить для різноманітних страв, як основних, так і десертних. Його можна смажити, варити, запікати, використовувати в супах і соусах. Використовується, зокрема, в східно-азійської і вегетаріанської кухні. Для супів, смаження і фритюру часто ріжеться на кубики.
Так як сир вбирає в себе смак все, що в нього додаси, то потрібно особливу увагу приділити приправ і соусів.
Перед кулінарною обробкою іноді маринується, зокрема соєвим соусом, тамариндовою пастою або лимонним соком.
Основні | |
---|---|
Вага | 349 г |
Виробник | Morinaga |
Країна виробник | США |
Тип | Сир Тофу |
Склад | фільтрована вода, соєві боби, ізольований соєвий білок, глюконолактон, хлорид кальцію |
- Ціна: 159 ₴