«Муер» в перекладі з китайського означає деревні вушка («му» – дерево, «ер» – вухо). Ростуть ці гриби на слабких і відмерлих деревах. Мають форму, що нагадує вухо.
Високо цінується і часто використовується в азіатській кулінарії. Мають дуже незначний запах і смак, проте, приємно хрумтять, що робить страву більш апетитною.
Їх можна смажити, варити, тушкувати, солити і маринувати. Конкретного часу приготування у них немає, так як їх можна їсти сирими. Найчастіше вони застосовуються як доповнення до м'ясних і овочевих страв, їх кладуть в салати, супи. Додавати в страви їх треба в самому кінці приготування, щоб вони не втрачали своєї текстури.
Мають перевірені вченими цілющі властивості. Допомагають при анемії, діабеті та ожирінні. При регулярному споживанні знижують рівень холестерину в крові. Запобігають утворенню згустків в кровоносних судинах. Нормалізують підвищену кислотність шлунка, заспокоюють роздратовану і запалену слизову оболонку.
Перед вживанням сушені гриби необхідно замочити в теплій воді на 20-30хв. Гриби збільшуються в 5-7 разів. Після цього його можна зберігати в холодильнику не більше 2 днів. Сушені гриби мають термін зберігання 2 роки.
Основні атрибути | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Китай |
Тип продукції | Сушені |
Користувальницькі характеристики | |
Тип | Гриби |
Основні | |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Термін придатності | 24 мес |
- Ціна: 815 ₴